Ö till ö vintersim

Ö till ö vintersim är verkligen en häftig upplevelse, och inte minst uppfriskande. Det är många som älskar den kick som det iskalla vattnet ger. Pulsen ökar och man känner sig plötsligt pigg, stark och redo att ta sig an alla utmaningar som visar sig. Även efter ö till ö vintersimmet brukar man känna sig uppfriskad och bara generellt sätt mer hälsosam. Det är därför verkligen en rolig aktivitet om man inte är rädd för kylan. Men vad borde man tänka på innan man tar del i ett ö till ö vintersim? Vad bör man ha med sig? Detta ska vi gå igenom nedan.vinterbad ötillö

För det första är det av yttersta vikt att ha en våtdräkt på sig. En tidigare deltagare i ö till ö vintersim berättar om hur han hade valt en våtdräkt som kunde klippas upp precis under knäna. På så sätt kan
man använda våtdräkten som knäskydd för att ta sig upp ur vattnet. Samtidigt kan man också klippa upp ärmarna vid armbågarna så att det blir lättare att få på och av sig våtdräkten. Om man inte vill klippa i sin våtdräkt man kan istället införskaffa ett alternativ med dragkedja. Om man vill göra simningen mindre tung kan man alltid köpa en tunnare och kortare våtdräkt. Man måste dock ha i åtanke att detta blir kallare, men om man simmar snabbare så håller man värmen.

För det andra ska man alltid ha ordentliga skor. Det är ju nämligen bra att träna upp sin styrka innan ö till ö vintersimmet drar igång. Att vara ute och springa kan vara en fantastisk träning för att bygga upp styrkan i ben och armar. Se till att värma upp ordentligt bara så du inte råkar ut för en muskelbristning och ordentliga skor är bra för att förebygga löparknä. Skulle oturen ändå vara framme rekommenderar vi att du använder sig av ett knästöd för förbyggande syfte.

För det tredje finns det flytdolmar som man kan ta hjälp av under ett ö till ö vintersim. En tidigare deltagare valde att använda sig av dubbla flytdolmar. Dock ansåg han att detta var lite för jobbigt och att pool noodles kanske skulle ha varit ett bättre alternativ.

För det fjärde kan man använda sig av fenor om man känner att detta underlättar vid simningen. De väger relativt mycket, men kan ge en riktig fart.

Slutligen kan man överväga att ta på sig en neopren mössa eller dylikt för att hålla sig varm. För vissa är det nog att endast använda en vanlig badmössa, men andra vill hålla sig varmare uppe på skallen. Det är helt upp till vad man själv anser är det bästa.